stroomverbruik bubbelbad

Het stroomverbruik van een bubbelbad beperken

Heb je een bubbelbad aangeschaft of ben je misschien wel van plan om dit binnenkort te doen? Dan kunnen we ons voorstellen dat je een paar vragen hebt, bijvoorbeeld over het stroomverbruik van een bubbelbad en de bijbehorende kosten. In deze blog vertellen we meer over een bubbelbad en het stroomverbruik, maar geven we ook tips hoe je het stroomverbruik van jouw bubbelbad kan beperken. Wil je dus meer weten over het (gemiddeld) stroomverbruik van een bubbelbad per dag? Lees dan gauw verder! Natuurlijk kun je bij vragen ook vrijblijvend contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.

Bubbelbad stroomverbruik

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat ieder bubbelbad een ander stroomverbruik heeft. De maandelijkse kosten zijn namelijk volledig afhankelijk van het type bubbelbad én hoe vaak en wanneer het bad wordt gebruikt. Toch is het wel goed om te weten dat het stroomverbruik van een bubbelbad ervoor zal zorgen dat de maandelijkse energiekosten omhoog gaan. Wees hier dus op voorbereid. De grootste kostenposten bestaan uit het opwarmen van het water en het schoonmaaksysteem. Om duidelijk te maken wat een jacuzzi kost, gebruiken we hieronder een rekenvoorbeeld.

Stel dat je de jacuzzi een hele week aan laat staan. Het gemiddelde stroomverbruik van een bubbelbad per dag om het water op temperatuur te houden is 8000 – 9000 watt. Deze hoeveelheid watt staat gelijk aan een stroomprijs van ongeveer €2,00. Het kost in dit geval dus € 14,00 om het bubbelbad één hele week aan te laten. Let op! Dit is een voorbeeld. Het stroomverbruik van een bubbelbad en de bijbehorende kosten zijn compleet afhankelijk van het model, de eigenschappen en het merk. Zo zit een van onze meest zuinige jacuzzi’s, de Hotspring spa, op een prijs van slechts ongeveer €1,50 per dag. Er kunnen dus grote verschillen zitten in het stroomverbruik en de kosten!

Natuurlijk moet ook het water af en toe worden ververst. Anders kan het water gaan stinken of is het zelfs niet meer veilig om in het bad te gaan. Door het verversen van het water komen er natuurlijk wel nog extra kosten bovenop.

Het stroomverbruik van een bubbelbad beperken

Er zijn gelukkig een aantal manieren om het stroomverbruik van een bubbelbad te beperken. Door de manier hoe jij met een bubbelbad omgaat, kun je namelijk kosten besparen. Hieronder geven we enkele tips.

  • Reken uit of het voordeliger is om de jacuzzi aan te laten staan in plaats van steeds aan- en uit te zetten. Door de jacuzzi aan te laten staan, blijft het water op temperatuur. Dit kost in sommige gevallen minder stroom dan wanneer het water steeds opgewarmd moet worden. Dus zelfs als je een paar weken weg bent, kan het voordeliger zijn om de jacuzzi aan te laten staan.
  • Zorg ervoor dat de warmte in de jacuzzi blijft. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een stevige cover of door een extra dikke isolatiewand te plaatsen. Daarnaast kun je de jacuzzi op een goede ondergrond van isolerend materiaal zetten. Door ervoor te zorgen dat de warmte zo minimaal mogelijk ontsnapt, blijft de jacuzzi goed op temperatuur en is er geen extra stroom nodig om het water te verwarmen.

Met deze tips kun jij het stroomverbruik van een bubbelbad beperken en hierdoor besparen op de energiekosten. Wil jij meer weten over bubbelbaden en bijvoorbeeld zwangerschap, het verschil met een hottub, hoeveel chloor erin moet of wat je moet doen als er schuim in zit? Op onze website lees je in diverse blogs meer informatie over bubbelbaden. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen. Onze ervaren medewerkers helpen je graag verder!

Hoeveel chloor moet er in een bubbelbad?
Wat te doen tegen schuim in je bubbelbad
Close
Categorieën