bubbelbad water stinkt

Wat te doen wanneer het bubbelbad water stinkt?

Heb je een bubbelbad aangeschaft? Dan zul je hier vast veel plezier van hebben. In een bubbelbad kun je natuurlijk heerlijk relaxen en genieten. Extra vervelend dus wanneer het bubbelbad water stinkt. Naast dat het niet prettig is, kan het ook nog eens gevaarlijk zijn. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het feit dat het bubbelbad water stinkt. Daarom is het belangrijk om op een paar zaken te letten. Wat moet je doen als het bubbelbad water stinkt? Wij vertellen het in deze blog!

Oorzaak van water in bubbelbad dat stinkt

Het water van een bubbelbad dat stinkt is natuurlijk absoluut geen pretje. Niemand kan lekker ontspannen in een vieze stinklucht. Als je dit probleem wilt verhelpen, is het eerst belangrijk om te achterhalen hoe het kan dat het water in het bubbelbad stinkt. De meest voorkomende reden is dat het water vol zit met bacteriën. Zeker als het water al wat langer in de jacuzzi zit, kan dit een bron van bacteriën vormen en dan zal dat op een gegeven moment gaan ruiken. Maar hoe komen die bacteriën in het water terecht? Dit kan gebeuren door onder andere huidcellen, zeepresten, lichaamsoliën en andere invloeden van buitenaf die in het water terecht komen. Door alle geurveroorzakers die achterblijven in de jacuzzi, kunnen de bacteriën en schimmels zich steeds verder vermenigvuldigen.

Wat te doen bij stinkend bubbelbad water?

Als het bubbelbad water stinkt, zitten er dus waarschijnlijk veel bacteriën in. Het beste wat je kunt doen, is het water verversen. Door nieuw water in de bubbelbad te doen is het bad weer helemaal vrij van bacteriën. Als al het water eruit is, vergeet dan ook niet om het oppervlakte van het bubbelbad even grondig schoon te maken. Zo blijft het nieuwe water dat je erin doet langer vers.

Het voorkomen van geurend bubbelbad water

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Alhoewel het belangrijk is dat je het water van het bubbelbad regelmatig ververst, minimaal 1 keer in de 3-4 maanden, kun je ook een aantal dingen doen om te voorkomen dat het water van een bubbelbad stinkt. Allereerst is het belangrijk om schone zwemkleding te dragen als je in het bubbelbad gaat. Er zitten namelijk een stuk minder bacteriën op schone zwemkleding dan op zwemkleding die je al een aantal keer hebt gedragen. Let er wel op dat je de zwemkleding even goed afspoelt met water, voordat je het bubbelbad in stapt. Zwemkleding kan namelijk nog vol met wasmiddelen en wasverzachters zitten, dit kan de pH-waarde van het water ernstig beïnvloeden waardoor de kwaliteit van het water omlaag gaat. Vergeet ook niet om je zelf even af te spoelen voordat je het bubbelbad in stapt. Producten zoals make-up, bodylotion, gel en haarlak verstoren namelijk ook de waterbalans van het bubbelbad.

Meer weten over jacuzzi’s? We helpen je graag met bijvoorbeeld onze onderhoudstips voor je jacuzzi. Wil je meer weten over bijvoorbeeld het stroomverbruik van een bubbelbad, schuim in het bubbelbad of een bubbelbad lek dichten? Je leest alles over bubbelbaden in onze blogsectie! Heb jij na het lezen van deze of een andere blog nog vragen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

Waar moet je op letten bij de inbouw van je bubbelbad?
Hoeveel chloor moet er in een bubbelbad?
Close
Categorieën