Dames in jacuzzi

Onderhoudstips voor je jacuzzi

Door je jacuzzi en onderdelen goed te onderhouden, geniet je jarenlang van de kwaliteit. In dit artikel zetten we de meest handige tips voor onderhoud van je jacuzzi op een rijtje.

Jacuzzi filters schoonmaken

Maak vervuilde jacuzzi filters elke 1-2 weken schoon met een jet of water. Zorg ervoor dat je afhankelijk van gebruik het filter 1-2 uur laat weken in water, vermengd met een anti-algenmiddel en spoel het daarna af. Het is aan te raden om te douchen voor je spa te betreden.

Water verversen in je jacuzzi

Met het geavanceerde geautomatiseerde brominating in clear system in van Wellis Spa’s hoeft het water slechts ongeveer eens in de 6 maanden te worden ververst. Dit kan zelfs langer zijn als de spa niet dagelijks wordt gebruikt.

Het toevoegen van water en Trublu (natriumbromide) kan nodig zijn als het waterpeil daalt door verdamping. Optioneel zijn UV-C antibacteriële middelen, desinfectie en een sterilisatiesysteem beschikbaar voor onze spa’s. Deze garanderen vers en zuiver water met 30-50% minder chemicaliën.

Afhankelijk van je jacuzzi model kan je kiezen uit verschillende voorgeprogrammeerde instellingen voor waterbehandelingen. Kies bij Wellis Peakline uit 5 verschillende voorgeprogrammeerde instellingen.

Algemene tips

Bij algemeen gebruik raden we het optionele zandfiltratie-apparaat aan dat in plaats van het standaard antibacteriële filter wordt geleverd. In geval van zwaar gebruik raden we het geautomatiseerde bewakings-, regel- en chemische dispenser-apparaat aan. Het is niet nodig om je spa cover te behandelen. Spa cover(lifters) zijn gemaakt van onderhoudsvriendelijke materialen.

Schuimend water in je spa

Soms heb je last van hevig schuimend water. Ondanks dat je voor het betreden van de spa doucht zonder zeep en de nodige chemicaliën gebruikt. Wellicht vraag je je af of je te weinig hebt gebruikt of wat de reden is dat het schuimen niet stopt.

Wij adviseren 1-2 kopjes antischuimmiddel in het spa water te mengen. Herhaal dit indien nodig. Als het probleem blijft, controleer dan de pH-waarde en pas deze opnieuw aan. Als er nog steeds schuimvorming optreedt, desinfecteer de spa dan met een antialgenstof die vrij actief chloor bevat en laat de spa vervolgens leeglopen. Maak schoon, spoel en vul opnieuw. Last van stinkend water in de jacuzzi? Lees dan hier wat je daar aan kunt doen.

Gebruik in de winter

In de winter kan je een jacuzzi prima gebruiken. Mocht je dit niet wensen, moet je je jacuzzi winterklaar maken. Dit betekent dat je je jacuzzi volledig moet leegmaken en het vastgehouden water door de motor en leidingen uit moet laten lopen. In principe is dit helemaal niet nodig, want een jacuzzi kan je perfect in de winter gebruiken.

Bij het gebruiken van een jacuzzi in de winter (ongeveer 3 keer per week) is de meest efficiënte manier om het water op instapklaar niveau te houden (38 graden Celcius). Dankzij de uitstekende isolatie en de thermohoes van onze spa’s heeft deze instelling minder energie nodig dan het water laten afkoelen en opwarmen voor gebruik. Het verwarmingssysteem wordt automatisch ingeschakeld als de watertemperatuur meer dan een halve graad Celcius daalt.

Optimale spa-waterbehandeling
Wat te doen bij een lekkage in je bubbelbad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Categorieën