filter jacuzzi schoonmaken

Zo doe je de filter van je jacuzzi schoonmaken

Het schoonmaken van je jacuzzifilter kan een eenvoudig proces lijken, maar er zijn enkele belangrijke stappen en overwegingen die je in gedachten moet houden. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw jacuzzifilter effectief schoonmaakt en hoe je dit regelmatig kunt doen om de duurzaamheid van uw filter te maximaliseren. Lees in deze blog waarom je een jacuzzi zou moeten kopen.

 

Waarom de filter van uw jacuzzi schoonmaken?

Een jacuzzifilter vormt een essentieel onderdeel van je jacuzzi. De functie van een filter is immers het vuil in het jacuzzi water opvangen, zodat het vuil en bacteriën niet je water vervuilen. Is je filter te vies geworden, dan wordt het water tegengehouden. Dit kan leiden tot defecten aan de pomp of het verwarmingselement.

Hoe moet je de jacuzzi filter schoonmaken?

Om bovenstaande reden is het belangrijk om je filter in de gaten te houden. Je hoeft niet iedere keer je filter te vervangen, maar schoonmaken van de jacuzzifilter is dan wel vereist. Controleer je filters bijvoorbeeld wekelijks en controleer of je geen rare luchtjes ruikt of gekke dingen detecteert. Merk je een of beide dingen, dan is reiniging van je filter nodig. Maak de filter minstens een keer per maand schoon. Het schoonmaken van je jacuzzifilter kan op meerdere manieren.

De jacuzzi filter reinigen met filterreinigers

Een filterreiniger is een handige optie, wanneer je niet de tijd heeft om uw filter handmatig te reinigen. Filterreinigers heeft u in poedervorm of in sprayvorm. Het poeder strooi je over de filter; de spray spuit je eroverheen. Laat vervolgens de jacuzzifilter in warm water een tijdje staan om te weken. Spoel daarna de filter af.

De filter van uw jacuzzi reinigen handmatig

U kunt ook handmatig uw jacuzzifilter reinigen. Gebruik hiervoor een speciale filterkam, die u op de tuinslag kunt aansluiten. De kam strijkt door de lamellen, waardoor het vuil loskomt. Het water uit de tuinslang spoelt hierna het vuil weg. Koop hier eenvoudig onze filter cleaner.

Automatische reiniging van jacuzzifilter

Er zijn zelfs automatische filterreinigers op de markt. Hierbij plaats je de filter in het apparaat en deze doet de rest. De reiniging vindt ook plaats middels water, want de automatische filterreiniger wordt aangesloten op de tuinslang. Het enige wat je bij deze manier van reinigen hoeft te doen, is de filter omkeren, zodat beide kanten goed gereinigd worden.

In vaatwasser reinigen?

Veel mensen halen de filter uit de jacuzzi en laten deze een wasbeurt in de vaatwasser mee lopen. Dit is echter niet raadzaam, want schoonmaakmiddel is niet goed voor uw jacuzzifilter. Heb je geen tijd voor een handmatige reiniging, is een filterreiniger de beste optie.

Filter jacuzzi vervangen

Ook al houd je de schoonmaak van de filter goed bij, op een gegeven moment is de filter op en moet deze vervangen worden. Wanneer de filter niet meer naar behoren werkt of als deze 3 á 6 maanden oud is, dan moet je de oude filter vervangen voor een nieuwe. Vaak kun je dit zien aan het water. Is het water troebeler dan normaal, dan is dat vaak een teken dat de filter vervangen moet worden. Lees hier ook hoe vaak u de jacuzzi moet laten leeglopen.

Schilfers in jacuzzi van de filter?

Een veelvoorkomend probleem bij jacuzzi’s zijn schilfers in het water. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat de filters vervangen moeten worden. Schilfers kunnen ook afkomstig zijn uit het leidingwerk, wanneer dit niet tijdig is onderhouden. Leidingen reinigen dien je een keer in het kwartaal te doen. Als de leidingen goed onderhouden zijn, dan is het aannemelijk dat schilfers wél afkomstig van de filter zijn.

Onderhoud van je jacuzzi is dus erg belangrijk. Wij bieden een compleet jacuzzi onderhoudskit aan, te bestellen via deze link, waardoor dit proces een stuk makkelijker zal gaan!

Jacuzzi Schoonmaken: zo doe je dat
Beste zwemspa van 2023: waar moet je op letten?
Close
Categorieën