bubbelbad lek dichten

Wat te doen bij een lekkage in je bubbelbad?

Merk je dat je dat jouw bubbelbad lekt? Dat is uiteraard zeer vervelend en dit probleem wil je het liefst zo snel mogelijk oplossen. Je wilt immers graag snel weer met een gerust hart van je bubbelbad kunnen genieten zonder dat er water uit loopt. Om het probleem te kunnen oplossen, is het ten eerste belangrijk dat je de oorzaak van de lekkage ontdekt. Er zijn veel mogelijke oorzaken en deze verschillen ook weer per bubbelbad. Zo kan een opblaasbaar bubbelbad al vrij snel een lek krijgen wanneer er iets scherps tegen de rand komt. Een ingebouwde jacuzzi heeft weer andere oorzaken voor een lekkage. In deze blog lees je meer over deze oorzaken en wat je kunt doen om de lekkage te stoppen. Zo vertellen we je ook hoe je het beste een bubbelbad lek kunt dichten.

Oorzaken van een opblaasbaar bubbelbad lek

Loopt het water uit jouw opblaasbare bubbelbad? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat je per ongeluk met een armband of een ander sieraad langs de rand van het bubbelbad hebt gekrast. Ook kan het zijn dat je hond of kat tegen het bubbelbad heeft gekrast of dat er iets anders scherps tegen je bubbelbad is aangekomen. In een opblaasbare jacuzzi kunnen doorgaans sneller scheurtjes of gaatjes ontstaan dan bij een ingebouwde jacuzzi.

Lek van een opblaasbaar bubbelbad dichten

Als je merkt dat je opblaasbare bubbelbad een lek heeft, dan is er niet meteen reden om je geliefde spa weg te doen. Vaak is het namelijk mogelijk om het lek van het bubbelbad te dichten. Dit is niet super ingewikkeld. We vertellen je hieronder hoe je zelf het bubbelbad lek kunt dichten.

Stap 1: spoor de lekkage op

Ten eerste moet je natuurlijk uitvinden waar het lek zit. Meestal heb je wel al een idee waar het gat of de scheur zich ongeveer bevindt. Maar ook als je geen flauw idee hebt, kun je er makkelijk achter komen. Wat heb je hiervoor nodig? Een flesje met een spraydop, afwasmiddel en water.

Vul het flesje met een klein scheutje afwasmiddel en vul dit verder aan met water. Schud het geheel vervolgens goed. Daarna kun je je bubbelbad insprayen met het mengsel. Op de plek waar het lek zit, zie je vervolgens allerlei luchtbelletjes ontstaan aangezien er hier lucht vrijkomt. Dus zie je luchtbelletjes? Lek gevonden!

Stap 2: maak de oppervlakte schoon

Voordat je het bubbelbad lek kunt dichten, moet je er eerst voor zorgen dat de oppervlakte rondom het lek goed schoon en droog is, zodat de lijm voldoende kan hechten. Vaak worden er bij reparatiekits van bubbelbaden ook doekjes meegeleverd om het oppervlakte schoon te maken.

Stap 3: het bubbelbad lek dichten

Gebruik vervolgens een plakset van een reparatiekit om het lek van het bubbelbad te dichten. Kijk eerst hoe groot het lek is en knip vervolgens een ronde vorm uit die nog een stuk groter is dan de lek. Deze ronde vorm plak je vervolgens goed strak over het lek van je opblaasbare bubbelbad. Druk het geheel goed aan en laat het vervolgens een dag goed drogen, voordat je je bubbelbad weer met water vult.

Oorzaken van een lek bij een ingebouwde jacuzzi

Bij een ingebouwde jacuzzi zul je minder snel last hebben van een lek. Maar toch kan het wel eens voorkomen dat je bubbelbad lekt. De mogelijke oorzaken zijn o.a.:

  • bevroren waterleidingen
  • versleten onderdelen zoals een versleten pompafdichting
  • koppelingen die zijn losgeraakt
  • lekkage bij een jet
  • spaleidingen die zijn aangetast door ongedierte
  • lekkende lijmverbinding

Tips bij de lekkage van je inbouwbubbelbad

Wanneer je jacuzzi lekt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Namelijk:

  • aan de isolatie voelen om te controleren of deze op sommige plekken vochtig is;
  • op zoek gaan naar leksporen of kalkafzetting;
  • kun je het lek niet vinden? Laat het bubbelbad dan leeglopen en wacht totdat het waterniveau niet meer zakt. Op deze hoogte zal de lekkage zich bevinden;
  • bel vervolgens het bedrijf waar je de jacuzzi hebt gekocht om te vragen wat je wel en niet moet doen bij deze lekkage.

Bij Spabad Limburg staan wij altijd klaar om je te helpen als je een probleem hebt met een jacuzzi die je bij ons hebt gekocht. We zoeken samen naar een geschikte oplossing om ervoor te zorgen dat jij snel weer van je fijne jacuzzi in Maaseik, Genk, Maastricht, Valkenburg of andere woonplek kunt gaan genieten!

Wat doen bij te veel chloor in bubbelbad?
Wat is de ideale pH-waarde van een bubbelbad?
Close
Categorieën