schuim in bubbelbad

Wat te doen tegen schuim in je bubbelbad

Als je in een gewoon bad gaat, dan geldt er natuurlijk: hoe meer schuim, hoe beter. Maar dit zit anders bij schuim in een bubbelbad. Veel schuim in een bubbelbad kan namelijk heel vervelend zijn! In een bubbelbad wil je even heerlijk ontspannen en dat gaat lastig als het schuim letterlijk tot aan je oren zit. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop jij ervoor kunt zorgen dat het schuim in je bubbelbad verdwijnt. In deze blog vertellen we daar graag wat meer over.

Schuim in bubbelbad oorzaak

Allereerst is het handig om te weten wat de oorzaak is van schuim in het bubbelbad. Wasmiddel- en verzachter zijn de grootste boosdoeners. Door het wassen van zwemkleding gaat het wasmiddel en de wasverzachter in de kleding zitten. Als je vervolgens met de schone zwemkleding in het bubbelbad gaat, komen er chemicaliën vrij en kan het bubbelbad ineens meer gaan schuimen dan je wellicht zou willen. Ook zou het schuim in het bubbelbad veroorzaakt kunnen worden door resten van zeep die in jouw haren en huid zitten of bijvoorbeeld resten van gel of bodylotion. Jezelf, inclusief zwemkleding, even afspoelen onder de kraan voordat je het bubbelbad in gaat is dus zeker geen overbodige luxe.

Wat te doen tegen schuim in bubbelbad?

Natuurlijk wil je graag weten wat je kunt doen tegen schuim in het bubbelbad. Gelukkig zijn er een aantal manieren om dit te voorkomen of te genezen.

Laat het schuimen

De eerste tip voor wat te doen tegen schuim in het bubbelbad klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar is zeker effectief. Laat het schuim gewoon eens lekker zijn gang gaan door de massagejets en pompen aan te zetten. Vervolgens kun je met een schepnet al het grote schuim uit het bad halen. Dit is een snelle en effectieve manier om van het schuim af te komen.

Anti schuim middel

Heb je toch vaak last van schuim in het bubbelbad? Gebruik dan onze Passion No Foam. Dit product voorkomt schuimvorming aan het wateroppervlak van je spabad. Met slechts een kleine dosering ontstaat er al onmiddellijk een goed resultaat. Dit anti schuim middel kan perfect in combinatie met onze andere onderhoudsproducten worden gebruikt.

Schoon water

Het is belangrijk om het water in het bubbelbad regelmatig schoon te maken. Door het water schoon te maken, zitten er minder chemicaliën in waardoor er minder schuim ontstaat. Let bij het schoonmaken van het water op de pH-waarde en de hoeveelheid chloor die in het water zit. Naast dat het belangrijk is om het water regelmatig schoon te maken, is het ongeveer drie keer per jaar nodig om het water volledig te verversen.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over schuim in je bubbelbad? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring en zoeken graag met je mee naar een oplossing. Wil je meer weten over het stroomverbruik van een bubbelbad, hoeveel chloor erin moet of bijvoorbeeld waar je op moet letten bij een inbouw bubbelbad? Je leest alles over bubbelbaden op onze website.

Het stroomverbruik van een bubbelbad beperken
Wat doen bij te veel chloor in bubbelbad?
Close
Categorieën