Jacuzzi met limburg landsachap

Waar moet je op letten bij de inbouw van je bubbelbad?

Een bubbelbad is een heerlijke toevoeging op je leven! Het biedt gezelligheid, rust en romantiek. Geen wonder dus dat je overweegt om er een aan te schaffen. Natuurlijk is het dan wel zo prettig dat het bubbelbad mooi is afgewerkt. Het oogt net iets rustiger om een bubbelbad te laten inbouwen in de grond. Daarnaast is het makkelijker om het bad te betreden en om eruit te komen. Of je het nu om een praktische of een esthetische reden doet, waar moet je op letten bij de inbouw van je bubbelbad buiten? Wij vertellen het je! Wil je graag eerst weten voor welke jacuzzi je moet gaan? Lees dan hier meer over de best geteste jacuzzi!

De voordelen van het inbouwen van een bubbelbad

  • Het oogt mooier en rustiger wanneer het bubbelbad opgaat in de rest van de tuin
  • Het is makkelijker om in en-uit het bad te komen
  • Je hoeft de bekasting nooit te onderhouden
  • Je bespaart ruimte
  • Het zicht wordt niet belemmerd

De nadelen van het inbouwen van een bubbelbad

  • Het bad is lastiger te bereiken wanneer er eventueel een reparatie uitgevoerd moet worden
  • Het is iets minder praktisch als je het bad wil schoonmaken of bij het vervangen van de filter, je moet immers meer bukken

De grond en de materialen

In ons regenachtige land en de omliggende gebieden is de grond niet van nature ideaal om een jacuzzi in te bouwen. Het is daarom van belang dat je bij het inbouwen van een bubbelbad een goede betonnen fundering en geschikt materiaal hebt voor de constructie van het bad. Een betrouwbare constructie is ook belangrijk voor de afwatering van het bad. Wanneer deze verzakt kan er schade en zelfs kortsluiting ontstaan.

Tip: Bouw de spa niet té diep in. Ooit zul je misschien een reparatie nodig hebben, het is dan wel zo handig als je nog een beetje ruimte hebt overgelaten om het klusje makkelijk te kunnen klaren. Mocht je bijvoorbeeld bij je bubbelbad inbouw een terras willen maken, kun je hier gemakkelijk verder werken.

Inbouwopties

Sommige mensen kiezen ervoor om het bubbelbad niet volledig in de grond te plaatsen. Waar moet je op letten bij de inbouw van je bubbelbad?
Er zijn in principe drie opties voor je bubbelbad buiten inbouwen:

  • Volledig ingegraven
  • Half/gedeeltelijk ingegraven
  • Bovengronds inbouwen

Volledig ingegraven

Hiervoor moet de kwaliteit van de grond op de eerste plaats in orde zijn. Het vereist een goede fundering en kwalitatief materiaal. Het ziet er fantastisch uit, maar het kent een aantal minpuntjes die vooral betrekking hebben op de bereikbaarheid van het bad.

Half/gedeeltelijk ingegraven

Mensen kiezen vaak voor deze optie omdat de bereikbaarheid goed blijft, het zicht minder wordt belemmerd en omdat het er mooi uit ziet.

Verschil tussen een hottub en een bubbelbad
Wat te doen wanneer het bubbelbad water stinkt?
Close
Categorieën