bubbelbad relaxen

Kan ik in het bubbelbad als ik zwanger ben?

Ben jij zwanger en heb je een bubbelbad waar je graag gebruik van wilt maken? Waarschijnlijk vraag je je dan af of dit wel zo’n goed idee is voor jou en je kindje. Er zijn namelijk allerlei dingen die worden afgeraden tijdens de zwangerschap. Zo zul je dat wekelijkse wijntje, die heerlijke carpaccio en die sigaret links moeten laten liggen. Maar er zijn ook een aantal dingen die op het eerste gezicht onschuldig lijken, maar dat niet helemaal zijn, zoals een toastje met brie eten, onder de zonnebank gaan of werken in de tuin. Wij snappen dus heel goed dat je je afvraagt of het wel zo’n goed idee is om te genieten van een bubbelbad als je zwanger bent. Lees snel verder om erachter te komen!

Mag je in het bubbelbad als je zwanger bent?

De eerste 31 weken van je zwangerschap kun je zonder problemen genieten van je bubbelbad, hottub of jacuzzi, zeker als het water maximaal 38 graden Celsius is. Je moet echter wel met een aantal dingen rekening houden als je zwanger in het bubbelbad wilt gaan. Daarover vertellen we straks meer.

Vanaf week 32 in de zwangerschap raden we je aan om niet meer gebruik te maken van je bubbelbad. In een bubbelbad of hottub blijft het water namelijk lange tijd op dezelfde temperatuur, waardoor er makkelijk bacteriën in ontstaan. Vanaf week 32 hebben deze bacteriën meer kans om je lichaam binnen te dringen en bij je baby terecht te komen, omdat je dan namelijk al enige ontsluiting kunt hebben. Om infecties te voorkomen, kun je het bubbelbad dus beter vermijden vanaf deze periode.

Ga je zwanger in het bubbelbad? Houd hier dan rekening mee

Ben je nog niet zo ver in je zwangerschap en wil je graag genieten van het heerlijke water van het bubbelbad? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, bijvoorbeeld de temperatuur van het water. Het wordt afgeraden om de temperatuur van het water boven de 38 graden Celsius te zetten en om langer dan 15 minuten gebruik te maken van het bubbelbad.

Wanneer het bubbelbad een temperatuur heeft van zo’n 39 graden, dan raden we je echt aan om na maximaal 15 minuten eruit te gaan. Is de temperatuur van het water zo’n 41 graden? Blijf dan maximaal 10 minuten in het bubbelbad zitten. Op deze manier zorg jij ervoor dat je lichaamstemperatuur mooi op peil blijft en weet je zeker dat er geen problemen ontstaan voor jou en je baby.

Andere tips bij bubbelbad en zwanger

Tot slot hebben we nog een aantal tips voor je zodat je extra veilig kunt genieten van je bubbelbad als je zwanger bent:

  • Koop een thermometer voor in het bubbelbad.
    Met een thermometer kun je gemakkelijk de temperatuur van het water in de gaten houden. Lees hier meer over het vullen van de jacuzzi met het juiste water. In de meest ideale omstandigheden is het water niet warmer dan 38 graden;
  • Zorg ervoor dat het water goed schoon is. Dat doe je het gemakkelijkst door middel van onze onderhoudstips en onze onderhoudsproducten;
  • Ben je uitgebubbeld? Stap dan vervolgens niet in een koud dompelbad of koude douche! Een snelle transitie van warm naar koud water kan een schokeffect creëren voor je lichaam, wat niet goed is voor de gezondheid en groei van je baby. Mijd daarom het koude dompelbad en ga niet in een koude douche direct na het gebruik van je jacuzzi.

In het bubbelbad als je zwanger bent?

Dus ben je (maximaal 31 weken) zwanger en heb je zin om eens lekker in het bubbelbad te gaan, alleen of samen met je partner? Dan kan dat prima als je rekening houdt met de bovenstaande punten. Je kunt immers wel eens een fijn rustmomentje gebruiken. Geniet een kwartiertje van het warme water en de masserende stralen op je lichaam!

Best geteste jacuzzi
Verschil tussen een hottub en een bubbelbad
Close
Categorieën