verschil hottub en bubbelbad

Verschil tussen een hottub en een bubbelbad

Bij Spabad Limburg kun je op allerlei manieren genieten van wellness bij jou thuis. Op de website vind je dan ook een groot assortiment aan bubbelbaden en spabaden van kwalitatieve merken. Dit grote assortiment zorgt ervoor dat er voor iedere persoonlijke situatie wel een geschikte vorm van wellness te vinden is. Maar welke wellness is voor jou het meest geschikt? En ben je benieuwd naar het verschil tussen een hottub en een bubbelbad? Naast dat je voor al deze vragen terecht kunt bij een van onze professionals, gaan wij er ook meer over vertellen in deze blog!

Wat is een hottub?

Voordat we meer gaan vertellen over het verschil tussen een bubbelbad en een hottub, leggen we je eerst uit wat deze termen precies inhouden. We beginnen met een hottub. Een hottub komt oorspronkelijk uit Scandinavië en betekent letterlijk vertaald “warm bad”. In Scandinavië werden deze houten baden gemaakt om vervolgens warm gehouden te worden door een houtkachel. Een hottub is een van de meest traditionele vormen van wellness. Tegenwoordig worden hottubs ook wel eens van kunststof gemaakt, maar over het algemeen is een hottub te herkennen aan zijn authentieke en houten uitstraling. Daarnaast is er altijd een interne of externe houtkachel aanwezig die het water kan opwarmen tot een aangename temperatuur. Hierdoor is er bijna tot geen stroom nodig om het water te verwarmen, maar moet je wel zelf voor een voorraad hout zorgen. Het kost veel werk om de hottub op temperatuur te krijgen en te houden. Een hottub is vaak rond van vorm en heeft bijvoorbeeld geen zitplaatsen in de hoeken.

Wat is een bubbelbad?

Om het verschil tussen een bubbelbad en hottub beter te begrijpen, zullen we ook nog wat meer vertellen over een bubbelbad. Een bubbelbad wordt ook wel een jacuzzi genoemd. De naam jacuzzi is een handelsnaam van een fabrikant. Het is simpelweg een merknaam voor een bubbelbad die door veel mensen wordt gebruikt. Een bubbelbad kan worden omschreven als een spabad met massagejets erin. Het is, net zoals een hottub, een verwarmd bad waar je met meerdere mensen in kunt zitten. Door middel van waterbellen en lucht dat in een bubbelbad wordt gepompt, krijg je een soort van massage wanneer je erin zit. Dit geeft dan ook een ontspannend effect. Een bubbelbad ziet eruit als een badkuip, het verschil is dat er in de onderkant van de kuip een installatie wordt gebouwd. Hierdoor kan de lucht en warmte in het water worden gepompt. Tegenwoordig zijn er bubbelbaden in allerlei verschillende vormen en maten. Wanneer je op zoek gaat naar een bubbelbad kun je er dus altijd wel een vinden die in jouw tuin past. In een bubbelbad zitten voorgevormde lig- en zitplekken, waardoor je er heerlijk in kunt zitten.

Wat is het verschil tussen een hottub en een bubbelbad?

Aan de hand van de bovenstaande tekst kun je al zien dat er een aantal verschillen zijn tussen een hottub en bubbelbad. We zullen ze hieronder nog even verder toelichten.

  • Over het algemeen worden hottubs gemaakt van hout en bubbelbaden niet. Desondanks zijn er tegenwoordig wel steeds meer hottubs met een binnenbak van kunststof;
  • Het is veel werk om een hottub op de juiste temperatuur te krijgen en houden;
  • Een hottub is een traditionele vorm van wellness. Een bubbelbad is simpelweg een nieuwe variant van een hottub;
  • Een bubbelbad heeft een waterpomp die zorgt voor massagestralen. Dit heeft een hottub niet;
  • De oorspronkelijke energiebron van een hottub om het water mee te verwarmen is een houtkachel. Je moet dus zelf voor de voorraad hout zorgen. Bij een bubbelbad wordt het verwarmen door een elektrische kachel gedaan;
  • Bij een bubbelbad is er vaak sprake van vaste zitplekken. Dit heeft een hottub niet. Een hottub heeft dus geen voorgevormde lig- of zitplekken en zit recht toe recht aan;

Wil je meer informatie over het verschil tussen een bubbelbad en hottub? Neem dan contact met ons op via de website. Een van onze professionals helpt je graag verder! Daarnaast lees je in een van onze blogs meer over de voordelen van een jacuzzi en waar je op moet letten wanneer je zwanger bent.

Kan ik in het bubbelbad als ik zwanger ben?
Waar moet je op letten bij de inbouw van je bubbelbad?
Close
Categorieën