Gecko touch screen bediening

Genieten met een schoon geweten: Ontdek de energiezuinige jacuzzi

Een jacuzzi is een luxe manier om te ontspannen en te genieten. Het warme water en de bubbels en de in kracht instelbare jets zorgen voor het tot rust komen van de spieren en een gevoel van welzijn. Helaas kan het gebruik van een bubbelbad ook een flinke impact hebben op het energieverbruik van je huis. Gelukkig zijn er energiezuinige jacuzzi’s beschikbaar die niet alleen duurzaam zijn, maar ook een lagere energierekening opleveren. Energiezuinige spa’s maken gebruik van verschillende technologieën om de warmte vast te houden en het energieverbruik te minimaliseren. In deze blog lees je meer over de energiezuinige jacuzzi.

Wat kost een jacuzzi aan stroom?

Niet alle jacuzzi’s zijn energiezuinig. Wat jouw jacuzzi je per maand kost aan stroom is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type jacuzzi, hoeveel keer je de spa gebruikt en de inhoud van je spa. Het opwarmen van het water en het interne schoonmaaksysteem zijn de grootste stroomverbruikers. Gemiddeld zou je kunnen zeggen dat een standaard bubbelbad van 1200 liter, die 24/7 warm gehouden moet worden, 6000-8000 Watt dagelijks nodig heeft. De daadwerkelijke prijs verschilt per huishouden, de berekening dien je te vermenigvuldigen met de prijs die je per KWh betaald.

Voordelen van een laag verbruik jacuzzi

Wanneer je een laag verbruik in je spa hebt, kun je genieten van je warme bubbels zonder al te hoge kosten te maken. Wat zijn nu de verdere voordelen van een energiezuinige jacuzzi:

 • Je kunt ontspannen en bijdragen aan de natuur en het milieu
 • Significant lagere energiekosten
 • Beter voor de gezondheid: Energiezuinige jacuzzi’s zijn vaak uitgerust met geavanceerde filtersystemen die het water zuiveren en schoon houden.
 • Door betere filters minder chemicaliën nodig om het water te desinfecteren. Hierdoor is het water zachter en vriendelijker voor je huid en haar.
 • Langere levensduur door hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën.
 • Optimaal genieten door betere prestaties van je bubbelbad.
 • Meer comfort

Je jacuzzi energiezuinig maken

Wanneer je al een bubbelbad voor een langere tijd hebt, dan is dit waarschijnlijk geen zuinige spa. Er zijn echter een paar simpele maatregelen, die jouw jacuzzi alsnog energiezuinig kunnen maken:

 • Zorg dat de temperatuur van je spa constant blijft door hem aan te laten staan
 • Gebruik een hoogwaardig isolerende cover (deksel) om de jacuzzi mee af te dekken
 • Houd de reiniging van de filters bij
 • Zorg voor een goede bodemplaat die goed isoleert
 • Zorg voor een goede wandisolatie in de jacuzzi

Wil je meer tips, waarmee je het stroomverbruik van je bubbelbad kunt terugdringen? Lees dan deze blog.

De meest energiezuinige jacuzzi

De meest energiezuinige spa kan niet zomaar aangewezen worden, aangezien steeds meer jacuzzi merken zich gericht hebben op duurzaam en efficiënt werken, zoals Dimension One, Hotspring en Wellis. De nieuwe Wellis Spabaden hebben zelfs een geïntegreerde warmtepomp om het water op een energiezuinige manier te verwarmen. Deze nieuwe vooruitstrevende Life serie is nu leverbaar, bekijk bijvoorbeeld eens de prachtige Wellis Kilimanjaro Life, of de nieuwe Wellis Danube Life!

Een warmtepomp bij uw jacuzzi plaatsen

U heeft reeds een bubbelbad gekocht? Of wilt u voor een ander merk jacuzzi een warmtepomp kopen? Dat kan, want een warmtepomp kan bij je spa los geïnstalleerd worden. Een warmtepomp zorgt ervoor dat jouw spa op een milieuvriendelijke wijze wordt opgewarmd en deze kan helpen om het water van de jacuzzi op te warmen zonder dat er veel energie nodig is. Een warmtepomp werkt namelijk door warmte uit de lucht of het water te halen en deze warmte te gebruiken om het water in je jacuzzi op te warmen. Hierdoor is er minder energie nodig om het water op de gewenste temperatuur te krijgen dan wanneer je elektriciteit gebruikt. Wil je meer weten over een spa warmtepomp? Lees het in deze blog.

Hoe spa warmtepomp aansluiten op jacuzzi?

Het installeren van een warmtepomp op je spa is een precieze taak die het beste kan worden overgelaten aan een professionele installateur. Deze vakman zal de warmtepomp op de juiste manier aansluiten en ervoor zorgen dat alles correct werkt. Daarnaast kan een professional ook alle vragen beantwoorden die je mogelijk hebt over de werking van de warmtepomp en het onderhoud ervan. Door een professional in te schakelen, kun je er zeker van zijn dat je spa optimaal presteert en dat de warmtepomp efficiënt werkt. Ook weten hoe je het beste een jacuzzi kunt schoonmaken? Lees dan ook deze blog. 

Welke warmtepomp voor uw jacuzzi?

De keuze van een geschikte warmtepomp voor je jacuzzi hangt af van verschillende factoren. De grootte van je jacuzzi bepaalt immers welke krachtige warmtepomp je nodig hebt. Een nuttige eigenschap waar je op moet letten bij het kiezen van een jacuzzi warmtepomp is het vermogen om de energie-efficiëntie te regelen tussen de temperatuur van het water in de spa en de temperatuur van de buitenlucht. Door het traploze schakelen tussen de verschillende snelheden kun je zorgen dat je jacuzzi altijd op de juiste temperatuur wordt gehouden.Wil je na het lezen van deze blog ook weten hoe je jouw jacuzzi winterklaar moet maken? Klik dan hier!

Wellis night
Warmtepomp voor jacuzzi
Wat is het verschil tussen een hottub en een bubbelbad?
Close
Categorieën