Warmtepomp voor jacuzzi

Heb je wel eens overwogen om een warmtepomp toe te voegen aan je jacuzzi? Een warmtepomp voor de jacuzzi is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om het water van jouw jacuzzi op te warmen. Bovendien is het goedkoper dan deze elektrisch te verwarmen. Maar hoe werkt een warmtepomp precies en hoe sluit je een warmtepomp aan op je jacuzzi? In deze blog beantwoorden we de vragen; hoe werkt een warmtepomp, hoeveel vermogen nodig is voor je jacuzzi, wat het doet in de zomer en hoe je de warmtepomp aansluit op je jacuzzi.

Hoe werkt een warmtepomp bij een jacuzzi?

Een warmtepomp voor de jacuzzi zet het buitenlucht om in warmte. Zo wordt het water opgewarmd en blijft de jacuzzi op temperatuur zonder veel energie te verbruiken. Dit proces wordt bereikt door middel van een compressor en een condensor in de warmtepomp. Deze zorgen ervoor dat de lucht die instroomt, verwarmd wordt en het water hierdoor opgewarmd wordt. Daarna wordt het warme water vervoerd naar de jacuzzi met behulp van een pomp.

Hoeveel kW moet je warmtepomp zijn voor de jacuzzi?

Het vermogen van een warmtepomp voor jacuzzi is afhankelijk van de grootte van je jacuzzi en de gewenste temperatuur. Over het algemeen is een vermogen van 2 tot 5 kW voldoende voor een standaard jacuzzi. Het is belangrijk om een warmtepomp te kiezen die aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Wat doet een warmtepomp in de zomer?

In de zomer blijft een warmtepomp werken om het water op de gewenste temperatuur te houden. Het vermogen van de warmtepomp is aan te passen aan de weersomstandigheden, zodat het water niet te warm wordt. Natuurlijk kan je de warmtepomp uitzetten wanneer je dat wilt. Wij hebben de mogelijkheid dit in te regelen zodat de besturing de meest energiezuinige keuze maakt.

Nog een voordeel de warmtepomp verwarmt niet alleen, maar kan het water ook verkoelen. Je kan er dus voor kiezen om je jacuzzi koel te houden. Handig tijdens de extra hete zomers of als je een ijsbad wilt nemen!

Hoeveel stroom verbruikt een warmtepomp voor de jacuzzi?

Het stroomverbruik van een warmtepomp hangt af van het vermogen en hoe vaak je de warmtepomp gebruikt. Over het algemeen is het stroomverbruik echter veel lager dan bij traditionele elektrische verwarmingen. Hierdoor kan je profiteren van de warmte die je gewend bent en alsnog je stroomverbruik beperken. Heb je zonnepanelen? Dan kan je de warmtepomp nog duurzamer inzetten!

Hoe sluit je een warmtepomp aan op je jacuzzi?

Om een warmtepomp aan te sluiten op je jacuzzi heb je waarschijnlijk hulp nodig van een professionele installateur. De installateur zorgt ervoor dat de warmtepomp correct is aangesloten en werkt naar behoren. Hij kan ook jouw vragen beantwoorden over het onderhoud en de werking van de warmtepomp.

Jacuzzi met ingebouwde warmtepomp

Er zijn steeds meer jacuzzi’s op de markt die al een ingebouwde warmtepomp hebben. Zo is de Wellis Spa er een van. De fabrikanten kiezen steeds vaker voor deze combinatie in plaats van de traditionele verwarmingselementen. Dit is niet alleen energiezuinig maar ook een ecologische oplossing. De verwachting is dat de jacuzzi’s in de toekomst alleen met warmtepompen gecombineerd zullen worden. Bekijk ons uitgebreide aanbod Wellis Spa’s op deze pagina.

Conclusie

Het is een stuk voordeliger om je jacuzzi aan te sluiten op een warmtepomp dan het verwarmen via de traditionele wijze. Daarnaast is het niet alleen een besparing, maar ook beter voor het milieu en je kan de warmtepomp als koeling gebruiken in de zomer. De besparing van een warmtepomp t.o.v. traditionele verwarming is tussen de 60 en 70%.

Voor de aanschaf en installatie van een warmtepomp voor jouw spabad ben je bij Spabad Limburg aan het juiste adres! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden bij jouw situatie, wij denken graag mee. Wilt u ook weten hoe u het beste een jacuzzi kunt isoleren? Lees dan hier verder!

Hoe vaak moet je de jacuzzi leeg laten lopen?
Genieten met een schoon geweten: Ontdek de energiezuinige jacuzzi
Close
Categorieën