Jacuzzi winterklaar maken

Jacuzzi winterklaar maken

Wanneer de koude wintermaanden naderen, is het essentieel om uw jacuzzi winterklaar te maken wanneer u deze niet meer gebruikt. Dit zorgt ervoor dat uw spa goed blijft functioneren en u deze beschermt tegen de barre weersomstandigheden. Hoe doet u een jacuzzi echter winterklaar maken? Deze blog zal antwoord geven op deze vraag.

Winterklaar maken jacuzzi alleen bij onbruik spa

Wanneer u de jacuzzi in de winter nog wil gebruiken, dan kunt u gewoon uw jacuzzi aan laten staan. Dit weerhoudt het water in de kuip ervan te bevriezen en zo kan er dus ook niks stuk gaan in uw spa. Zodra u besluit de verwarming uit te zetten, is het raadzaam om de jacuzzi ook leeg te laten lopen en winterklaar te maken. Zorg daarnaast voor goede afdekking van de jacuzzi. Dit zorgt ervoor dat de warmte bewaard blijft en de stroomkosten laag blijven. Lage stroomkosten bereikt u ook met deze energiezuinige spa. Lees er hier meer over.

Waarom jacuzzi winterklaar maken?

In de winter kunnen de temperaturen onder het vriespunt dalen, wat kan leiden tot schade aan de spa en de leidingen als er water in blijft zitten. Door de jacuzzi winterklaar te maken en het water af te voeren, voorkomt u bevriezingsschade. Door de spa correct voor te bereiden op de winter, verlengt u de levensduur ervan. Hierdoor kunt u langer genieten van uw investering. Als u de spa winterklaar maakt, hoeft u bovendien in het voorjaar minder tijd en moeite te besteden aan het herstellen van schade en het reinigen van de spa. Het bespaart u dus tijd en geld. Wij adviseren echter om een jacuzzi de winter door op de minimale instelbare temperatuur aan te laten staan en te laten verwarmen. Gewoon blijven gebruiken, want er kan bij lege jacuzzi altijd ergens een restje water in de buizen of het technische gedeelte blijven staan. Op deze manier voorkom je dat er iets kan bevriezen.

Hoe doet u de jacuzzi winterklaar maken?

Het winterklaar maken van een jacuzzi vereist enkele specifieke stappen om ervoor te zorgen dat deze goed wordt beschermd tijdens de koude wintermaanden. Hier volgt hoe u dit moet doen.

Uitzetten en pompen

Voordat u begint, schakelt u de jacuzzi uit en haalt u de stekker uit het stopcontact. Veiligheid gaat voor alles. Meestal bevindt de afvoerklep zich aan de onderkant van de jacuzzi. Zorg ervoor dat u deze kunt vinden, voordat u begint met aftappen. Open de afvoerklep en laat al het water volledig weglopen. Dit is cruciaal om schade door bevriezing te voorkomen. Als het water eruit is gelopen, dan kun u de spa meteen goed reinigen, zodat u in het voorjaar een frisse jacuzzi hebt. Nieuwe onderhoudsproducten nodig? Koop ze hier. Laat de luchtblazer even aanstaan, zodat ook de laatste resten water uit de luchttoevoer gepompt worden.

Afdrogen

Om uw jacuzzi winterklaar te maken, moet deze wel na het poetsen goed afgedroogd worden. Het water moet helemaal uit de kuip verwijderd worden, vooral bij het voetgedeelte. Hier blijft namelijk vaak een verraderlijk klein laagje water achter, wat kan bevriezen. Het is bovendien raadzaam om de filters goed te reinigen en droog te maken. Lees hier hoe u de jacuzzi filter reinigt.

Deksel erop

Gebruik een speciale jacuzzideksel oftewel cover om de opening van de jacuzzi af te sluiten. Dit voorkomt dat sneeuw en ijs in de kuip komen. Gebruik isolatiemateriaal om de leidingen te beschermen tegen bevriezing. Wikkel ze grondig in om warmteverlies te minimaliseren. Zorg ervoor dat alle elektrische onderdelen goed zijn afgedekt en beschermd tegen vocht.

Beste zwemspa van 2023: waar moet je op letten?
Close
Categorieën