Ingebouwd bubbelbad

Wat is het verschil tussen een hottub en een bubbelbad?

Als je op zoek bent naar ontspanning en luxe in je eigen buitenruimte, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van hottubs en bubbelbaden. Hoewel deze termen soms door elkaar worden gebruikt, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen een hottub en een bubbelbad. In deze blog gaan we dieper in op de vraag wat is nu het verschil tussen hottub en bubbelbad en ontdekken we de unieke kenmerken en voordelen van beide.

Wat is een bubbelbad?

Bij een bubbelbad krijgen de meesten gelijk een beter beeld. Het is namelijk een bad met bubbels. De bubbels worden gecreëerd door een luchtstroom van bellen die door gepompt worden. Sommige noemen het ook wel een jacuzzi, wat een merknaam is. Verder kan je het als een bad zien met heel veel technische snufjes, zoals massage jets, verlichting en geluidsysteem. Door middel van het bubbelsysteem kan het bad naar persoonlijke voorkeur ingesteld worden, maar is het bubbelbad ook snel op temperatuur.

Vele voordelen van een bubbelbad

Bubbelbaden hebben tal van voordelen voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het bezitten van een bubbelbad:

  • Het warme water en de masserende jets van een bubbelbad helpen om spierspanning te verminderen en stress te verlichten.
  • De masserende jets van een bubbelbad kunnen helpen bij het verminderen van spierpijn, het bevorderen van spierherstel na intensieve trainingen en het verlichten van gewrichtspijn.
  • Het warme water helpt de bloedsomloop te verbeteren, wat kan bijdragen aan het herstelproces.
  • Een bubbelbad kan helpen om een diepere en meer ontspannen slaap te bevorderen. De warmte en ontspanning helpen het lichaam en de geest voor te bereiden op een goede nachtrust.
  • De warmte van het water in een bubbelbad zorgt voor verwijding van de bloedvaten, wat de bloedsomloop kan verbeteren. Dit kan bijdragen aan een betere zuurstof- en voedingsstoffenafgifte aan de cellen in het lichaam.
  • Bubbelbaden zijn ook een geweldige plek om quality time door te brengen met vrienden en familie.

Wat is een hottub?

Een hottub is letterlijk een warm bad en komt van oorsprong uit Japan. Dit bad wordt gestookt met een kachel, tot een temperatuur van zo’n 37,5 graden. Het is meestal gemaakt van hout met een binnenbak van kunststof. Een hottub maakt gebruik van een op hout gestookte kachel of een elektrisch verwarmingssysteem om het water op te warmen tot een comfortabele en ontspannende temperatuur.

Verder zijn er hottubs die een interne houtkachel hebben, anderen beschikken over een externe- of geïntegreerde houtkachel. Als je toch al aan het overwegen bent om een hottub aan te schaffen, is het ook handig om te weten hoe je deze moet opstoken. Alles wat je nodig hebt is hout en tijd. Het zal even duren, maar dan heb je ook wel wat. In het algemeen, gebruikt men tussen de 60 en 120 kg aan hout. Idealiter kies je voor droog hout, zodat het sneller brandt. Het zal ongeveer 2 tot 3 uur duren, voordat je de hottub op de gewenste temperatuur krijgt.

Hottub en elektrische spa’s

Naast de traditionele hottubs zijn er ook elektrische spa’s. De elektrische spa’s werken op elektriciteit en daarom heb je geen houtblokken nodig voor de verwarming van de spa. Door de elektrische verwarming warmt het water wel ook iets langzamer op dan bij de traditionele, op hout gestookte hottubs. De temperatuur is daardoor wel beter te reguleren en daarnaast is het aan te raden een deksel te plaatsen, om warmte verlies te minimaliseren.

Wat is nu het verschil tussen een hottub en een bubbelbad?

Een hottub en een bubbelbad lijken op het eerste gezicht misschien vergelijkbaar, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Een hottub is doorgaans gemaakt van hout en wordt meestal buiten geplaatst. Het warme water in een hottub wordt verwarmd door een houtgestookte kachel of een elektrisch verwarmingssysteem. Hottubs bieden een authentieke en rustieke uitstraling, waardoor ze perfect zijn voor liefhebbers van natuurlijke materialen en een traditionele spa-ervaring. Aan de andere kant is een bubbelbad meestal gemaakt van kunststof of acryl en kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Het water in een bubbelbad wordt verwarmd door een ingebouwd verwarmingssysteem en de jets zorgen voor bubbels en masserende waterstromen. Bubbelbaden bieden een moderne uitstraling en een breed scala aan functies, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die op zoek zijn naar geavanceerde technologie en luxe wellness-opties. Er zijn ook veel manieren te vinden hoe je het stroomverbruik van je bubbelbad kunt beperken. Lees in dit artikel hoe je dit kunt doen. Op deze manieren kun je optimaal genieten van je bubbelbad én ben je duurzaam bezig!

Een bubbelbad kopen bij Spabad Limburg

Wil jij tijdens jouw moment van ontspanning gebruikmaken van de nieuwste functies? Wil je heerlijk gemasseerd worden, opdat je spieren lekker losgemaakt worden? Dan is een bubbelbad iets voor jou. Bereid je tuin of balkon voor, zodat jij het hele jaar door kunt genieten! Klik op de knop hieronder voor ons uitgebreid aanbod Wellis Spabaden.

Genieten met een schoon geweten: Ontdek de energiezuinige jacuzzi
Jacuzzi vullen met warm of koud water?
Close
Categorieën