Hoe maak je je bubbelbad schoon?

Je bubbelbad of spabad schoonmaken is essentieel. Door goed onderhoud, verleng je de levensduur van je spabad. In dit blogbericht bespreken we enkele essentiële pijnpunten en handigheidjes. Doe er je voordeel mee!

Perfect helder water in je jacuzzi

Het verschonen van het water in je bubbelbad, doe je gemiddeld 3-4 keer per jaar. Hoe meer zielen betekent: hoe meer verversen. Het water van jouw jacuzzi regelmatig verversen is belangrijk voor de waterkwaliteit en het algehele kwaliteitsbehoud van jouw bubbelbad. Hoe vaak je je whirlpool schoon moet maken, hangt volledig af van je gebruik. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en meer schoonmaken.

Je jacuzzi schoonmaken doe je in principe in 3 gemakkelijke stappen:

  1. Water uit jacuzzi halen
  2. Spa reinigen
  3. Opnieuw vullen met water

Er zijn diverse onderhoudsmiddelen verkrijgbaar op de markt, waarmee het schoonmaken vergemakkelijkt wordt. Wij helpen je graag bij het kiezen van het juiste onderhoudsmiddel.

Hoe maak je jouw Passion spa schoon?

Het schoonmaken van een Passion spa, gaat iets anders dan bij reguliere spabaden. Het wordt aangeraden een Passion spabad eens per drie maanden schoon te maken. De kuip maak je met een zachte doek schoon en speciale reiniger. Een chloor tabletje toevoegen kan ook handig zijn, maar dit is volledig afhankelijk van de waterkwaliteit van jouw whirlpool.

Als je jouw jacuzzi niet gebruikt, is het belangrijk dat je de spa afdekt. Op deze manier komt er geen vuil in je spa.

Onderhoud van whirlpool in winterperiode

Winter kan funest zijn voor een spabad, als je niet weet wat je moet doen. Mocht je in de winterperiode je spa niet willen of gaan gebruiken, dat kan. Houdt dan rekening met de volgende aandachtspunten:

  • De leidingen, jets en motor van je spa moet volledig droog zijn;
  • Mocht je het water niet willen verwijderen: zet dan de temperatuur lager voor een gunstiger stroomverbruik
  • Zorg dat er geen vuil om de bodem blijft liggen: maak gebruik van een kleine waterstofzuiger
  • Schakel bij onvoorziene defecten door gebruik een onderhoudsmonteur in
Optimale spa-waterbehandeling

Comments (1)

  1. Esther Holten

    Goed om te weten hoe ik het water in mijn jacuzzi weer schoon kan krijgen. Ik ververs het water regelmatig maar moet waarschijnlijk vaker de waterkwaliteit checken. Hopelijk kan ik met zuiveringsmiddelen en zwembad chemicaliën het bad schoon krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Categorieën