beste zwemspa's

Beste zwemspa van 2023: waar moet je op letten?

In een wereld waar stress en drukte de boventoon voeren, verlangen veel mensen naar een oase van rust en ontspanning. Een zwemspa kan de perfecte oplossing zijn voor degenen die luxe, ontspanning en een gezonde levensstijl willen combineren. Maar wat is een zwemspa nu eigenlijk? In dit artikel duiken we dieper in op dit intrigerende concept en ontdekken we de voordelen, die ermee gepaard gaan.

Wat is een zwemspa?

Een zwemspa is een combinatie van een spa en een zwembad. U kunt in dit combinatiebad zwemmen en tegelijkertijd na uw zwemsessie uw vermoeide spieren laten ontspannen in de jacuzzi zone. Lees hier meer over de voordelen van een jacuzzi. De zwemspa werkt als volgt. Door middel van jets wordt er een krachtige golf van water op u afgestuwd, waardoor er een stroming ontstaat. Zo kunt u op een plek zwemmen. Deze pompen kunt u zelf instellen wat betreft sterkte. In de aparte wellness zone kunt u naderhand ontspannen.

Voordelen van een zwemspa

Een zwemspa neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag dan een traditioneel zwembad. Dit maakt het ideaal voor mensen met een beperkte buitenruimte en zelfs balkon. Het plaatsen kan bovendien snel gebeuren en deze speciale spa is wat betreft aanschafprijs aantrekkelijker dan zwembaden. In tegenstelling tot reguliere zwembaden kunnen zwemspa’s het hele jaar door worden gebruikt. Dankzij hun geïsoleerde constructie blijft het water op een aangename temperatuur, zelfs tijdens koude wintermaanden. Zwemmen is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging. Met een zwemspa kun je je conditie verbeteren, stress verminderen en genieten van de voordelen van hydrotherapie, alles binnen handbereik.

Waarop letten bij aankoop?

Bij de aankoop van een zwemspa zijn er verschillende belangrijke zaken om op te letten om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele overwegingen:

  • Bepaal van tevoren hoeveel u bereid bent uit te geven aan een zwemspa. Deze kunnen sterk variëren in prijs, afhankelijk van de grootte, functies en kwaliteit.
  • Meet de beschikbare ruimte in uw tuin nauwkeurig op, voordat u een zwemspa koopt. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de installatie en dat de toegang gemakkelijk is.
  • Overweeg welke extra functies u wilt, zoals verlichting, muzieksystemen, waterstralen, enzovoort. Deze kunnen het comfort en de functionaliteit van de zwemspa verbeteren.
  • Informeer naar het onderhoud dat de zwemspa vereist. Sommige modellen zijn eenvoudiger te onderhouden dan andere. Vraag naar het schoonmaken van filters, waterbehandeling en eventuele garanties.
  • Let op de energie-efficiëntie van de zwemspa. Een energiezuinig model kan op lange termijn geld besparen op energiekosten.

De 3 beste zwemspa’s van 2023

Als u op zoek bent naar de beste zwemspa van het moment, bent u niet alleen. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van deze fantastische combinatie van zwembad en spa. Hier is een overzicht van drie van de beste zwemspa’s die op dit moment beschikbaar zijn op de markt.

Wellis Danube

De Wellis Danube heeft een goed individueel training systeem, waarbij u uw eigen programma kunt instellen. Bovendien heeft de zwemspa een ideale afmeting. De spa heeft 24 jets en 18 Led lampjes. Helemaal compleet wordt de jacuzzi gemaakt door een smartphone connection system en een muzieksysteem, zodat u kunt zwemmen op uw favoriete beats. Bekijk hier alle voordelen van de Wellis Danube!

Wellis Rio Grande

De Rio Grande heeft net als de Danube een individueel instelbaar trainingsprogramma. De Rio Grande is echter een maatje groter, heeft veertig jets, twee sets van 16 LED-lampjes en een kwalitatief muzieksysteem. Wilt u de Rio Grande kopen? Klik dan op deze link en koop hem nu!

Endless Pools E550

De Endless Pools E550 is een van de meest populaire zwemspa’s op de markt. Met zijn compacte ontwerp past hij in bijna elke tuin. Het beschikt over een krachtige jet stream die je in staat stelt om eindeloos te zwemmen zonder tegenstroom. Bovendien heeft het een ruim bubbelbadgedeelte waarin je kunt ontspannen na je zwemtraining.

Liever zelf een zwemspa creëeren? Lees dan hier meer over het verschil tussen een bubbelbad en hottub.

Zo doe je de filter van je jacuzzi schoonmaken
Jacuzzi winterklaar maken
Close
Categorieën